***Veškeré produkty zasíláme také na Slovensko***

Jak vybrat obojek pro psa?

Při péči o psa je obojek tím nejzákladnějším prvkem, protože jeho pomocí majitel psa ovládá. Právě na obojek se připíná vodítko. Proto by obojek pro psy neměl být vybírán jen podle vzhledu, ale zejména podle funkčnosti. Víte, jaký materiál je nejvhodnější pro vašeho psa, jak by měl být široký a jaké informace by na něm měly být uvedeny? Pokud ne, máme pro vás základní informace.

Velikost

U obojku je důležitá délka a šířka, přičemž oba rozměry musí odpovídat velikosti psa. Šířka obojku by neměla být menší než 2,5 cm, aby se obojek nezařezával. Ale nejužší obojky se hodí jen pro malá plemena. Čím je pes větším tím by i vodítko mělo být širší, ale za se ne moc, aby ho zbytečně neomezovalo. Délka se určuje podle velikosti psího krku, ale obojek musí být samozřejmě trochu delší. Po utažení by se pod obojek měly vejít dva prsty, aby neobjímal krk příliš pevně.

Materiál

Obojek by měl být vyroben z pevného materiálu. V našem e-shopu naleznete celosoftshellový obojek a nebo nylonový obojek s podšitím. Máme v nabídce od jednobarevných až po vzorované obojky. Obojek si můžete doladit o jmenovku se jménem psa a Vašim číslem. Jmenovka lze dát i na postroj a necinká.

 

Návrh bez názvu (2)

Druhy obojků

V naší nabídce najdete obojky

S plastovou sponou, spona je lehce zaoblená, kvalitní a pevná. Hodí se na všechny obojky v naší nabídce. Spona je lehčí než ta kovová.
S kovovou sponou je těžší než s plastovou sponou, ale určitě je hezčí a Váš chlupáč udělá dojem. Spona je pevná a mírně prohnutá.
Polostahovací obojek je vhodný pro psy, kteří tahají nebo kde hrozí, že se z obojku vyvléknou. Pejska obojek neškrtí.
Martingale obojek je také polostahovací se zarážkou, díky které psa obojek neškrtí. Martingale obojek zajistí stažení obojku, ze kterého se pes nevyvlékne. Je nutné obojek nasadit a dotáhnout, tak aby seděl za ušima. V nejúžší části krku.

Všechny naše obojky mají popruh. Pokud si vyberete celosoftshellový obojek, tak ve vnitř obojku je pevný polypropylénový popruh na kterém je našitý softshell.
Obojek z potištěného popruhu je podšitý softshellem jedná se o velmi pevný popruh, který je potištěný našim vzorem a podšitý softshellem, dle Vašeho výběru.


Všechny naše obojky jsou pevné, ale přesto dejte pozor na vhodně zvolenou velikost.